Gå til hovedindhold
Nyhed

Fotoudstilling ”At høre til” i Lyngby Idrætsby

Danske Handicaporganisationer (DH) i Lyngby-Taarbæk Kommune samarbejder med Lyngby Idrætsby, som nu har dokumentarfotograf Andreas Haubjergs prisbelønnede fotoudstilling ”At høre til” på besøg. 

Med fotografier, korte tekster og lyd giver udstillingen et kig ind i et liv hos 20 mennesker, der lever med enten et synligt eller et usynligt handicap. For fotografen har det været vigtigt at vise mennesket bag handicappet. 

De portrætterede fortæller om at finde fællesskaber, hvor de føler sig set for den, de er, og hvor handicappet er parkeret som noget mindre vigtigt. Mød Birger, Lea, Sebastian og de andre mennesker i fotoudstillingen.

Hvert foto har en tekst samt en QR-kode med personlige fortællinger om den enkeltes oplevelse af fællesskaber.

Formand for DH Lyngby-Taarbæk, Arne Christensen, fortæller, at udstillingen er langt mere end en fotoudstilling. Med de tekster og QR-koder, som er på den enkelte plakat, understreges betydningen af at høre til – at være en del af fællesskabet. Ensomhed er alment kendt, men mennesker med funktionsnedsættelser er særligt hårdt ramt af ensomhed. I DH er vi meget glade for, at Idrætsbyen har taget godt imod udstillingen, som kan opleves i Idrætsbyen i den kommende tid. Vi håber, at mange vil stoppe op ved udstillingen og bruge nogle minutter på at læse og lytte.